Korang Sahabat Aku Paling Best (^_^)y

Sunday, May 1, 2011

Bukit Bendera~~

Pernah tak dengar nama tempat nie...mesti penah kan...aku???...aku penah dengar la....tp tak taw ada ape yg special kat situ...Bukit Bendera nie salah satu tempat la kat Pulau Pinang...nak taw bace la lg entry nie ea

Exam dah settle...FYP pun jugak (viva belom lg ye) ... tak lama lg tamat la blajo kat USM...tunggu tinggal nak konvo je...huhu...n tak lama lg jugak nak berpisah ngn sahabat2 kat USM nie...so last2 nie kitorang g larh jalan2 same2 sementara masih ada...ngee~~


1st destination nie kitorang teros pergi makan...ye la...dari pagi tak makan sampai tengah hari...mestila lapo...hajat di hati nak g try Nasi Kandar Line Clear..disebabkan masalah teknikal...kitorang pun ubah niat pergi Nasi Briyani Hameediyah dekat Lebuh Campbell...exclusive la tempat tue...menarik...tp ongkosnye?...pun menarik jugak

Bestnya (tangan kat dada, mata pandang atas)

Amek gambo sebelom hidangan sampai

Antara minuman yang ada

Nasi Briyani

Aku lambat sket sampai...sebab drebarnye cermat sangat...hehe

Total : RM 136.40 OOyeah!!!

Berseronok selepas membayar 

2nd destination atau destinasi utama kitorang, tak lain tak bukan ...BUKUIT BENDERA...hehe...first impression je dah mcm wahhh!!!...tingginye bukit nie...so tanpa lengah2 kitorang pun terjah la bukit neh...nak naek bukit nie bole je nak hiking...tp kalo hiking rase2nye 2 hari kot sampai..ktorang naek la kemudahan yang dah sedia ada...train untuk pergi ke puncak...seronok!!!

Jom Terjah!!!

Bukit Bendera :)

Sebelum naek train

Bo ketakutan naik train

Hepinye dapat naek train

lalala~~

Tinggi kan...

Landasan train

Sampai pun...ape lagi...1 pic

dari atas nie leh nampak pamandangan satu pulau + jambatan pulau pinang

posing2 sket~

sejuk kat atas nie

old skul train...hee

yeah...ular kuning...geli~

pegangla korang...err

nak ke surau

sempat untuk bergambar

terbaek~


di surau bukit bendera


tinggi bebeno

semua tempat pun bole...huhu

.......

taman bunga...hee

ladies...

aktiviti melompat

bunga bungaan

sedang tercengang lihat aksi origami

Ada lagi tempat menarik kat Bukit Bendera nie....disebabkan hari pun dah gelap...kitorang just jalan2 tempat yang termampu je la..lepas ke Bukit Bendera kitorang pergi makan n then balek ke USM!!!
so hope semua nie menjadi kenangan...hehe...memang besh la berjalan plus dapat pengalaman baru...hehe...

Oryte...Anyong!!!



10 comments:

  1. fikrie.aku da edit gmbo kite beraami2 tu.jelas sikit...^^

    ReplyDelete
  2. apsal semua macam comel je .. haha

    ReplyDelete
  3. mcm best tmpt .nk pegi la.hee

    ReplyDelete
  4. husna: gamba yang reramai kat lorong tu ke?nice2..baru nampak muka...kalo tak gelap je...hehe

    mira: jom larh...datang skang gak

    naufal: haha...rombongan budak skola...naek train pun menjerit bagai

    ifa: best bangat..rugi tak g...naseb bek sempat g..hee

    ReplyDelete
  5. oi,spe drebar ko yg cermat tue..nk kenal2..mne tw leh jd boypren ke..^^

    ReplyDelete
  6. haaa....nak kenal ea...pm me kay...ahak...

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete